Agnes de Lestrade: Velika tvornica riječi

Ilustratorica: Valeria Docampo
Prevela: Petra Matić
36 stranica, tvrdi uvez


Zamislite samo da živite u zemlji u kojoj ljudi uopće ne govore. U kojoj trebate prvo kupiti riječi i progutati ih da biste ih mogli izgovoriti. U toj zemlji postoji tvornica riječi koja radi danonoćno i iz koje izlaze različite riječi.


U toj zemlji govoriti je skupo. Ako ste bogati, možete izgovoriti bilo koju riječ, a ako ste siromašni, onda skupljate riječi po smeću. A tu se nađe mnogo trica i kučina i kozjih brabonjaka. U proljeće se možete opremiti riječima na sniženju, ali ni te riječi nisu bogzna što. Djeca love riječi mrežom za leptire kako bi navečer mogli s roditeljima izmijeniti koju riječ.





Fileas je zaljubljen u Silvu koja sutra ima rođendan. Rado bi joj rekao "Volim te", ali umjesto toga može joj reći samo riječi koje je ulovio: trešnja, prašina, stolica.
Oskar je bogat i može Silvi reći što god želi. No Fileasove riječi, iako malene i nezanimljive, Silvi su poput dragog kamenja...






Neobična slikovnica koja govori o toj neobičnoj zemlji, a zapravo tako sličnoj današnjem, potrošačkom društvu. Bogati se razmeću, a siromašni kopaju po kontejnerima. Imamo sve manje vremena jedni za druge. I riječi. A one su tako dragocjene. Slojevita je ovo priča koja osim potrošačkog društva, u fokus stavlja ljubav, pravo na slobodnu komunikaciju i sve veći jaz između bogatih i siromašnih.
Autorica ove prekrasne, višestruko nagrađivane belgijske slikovnice je Agnes de Lestrade. Dosad je prevedena na preko 20 jezika i prodana u preko 150.000 primjeraka, a kod nas dolazi u izdanju ArTresor naklade.






Agnes de Lestrade je novinarka, autorica knjiga i slikovnica za djecu i mlade. Piše pjesme i osmišljava zabavne društvene igre.
Osim što je tekst ove slikovnice predivan, ritmičan i milozvučan, ilustracije su prava mala remek djela. Potpisuje ih Valeria Docampo, argentinska ilustratorica koja je diplomirala grafiku i vizualne komunikacije. U svom radu koristi i ručne i digitalne tehnike te u svom usavršavanju istražuje upotrebu novih načina i materijala. Od 2006.g. se posvetila samo ilustriranju dječjih slikovnica i knjiga te surađuje s izdavačima sa svih 5 kontinenata.
Pročitajte Veliku tvornicu riječi sa svojim klincima jer osim što će obogatiti njihov duh, obogatit će i vaš. Garantirano.







Share:

Objavi komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes